Free counter and web stats

Sunday, July 14, 2013

Montego Bej



Aš negaliu sugrįžti į Jamaiką,
Nes niekada tenai ir nebuvau,
Ir niekada žaviosios juodaplaukės
Į lūpas aš karštai nebučiavau.

Ir niekad nebuvau nuskendęs aš ten –
Toj aksominių jos akių gelmėj.
Ir niekados nelaukiau jos prie pašto
Nuostabiame mieste Montego Bėj.

Bet stai, nepatikesit, prie oro uosto vartu
Ir niekada taip nenorejau skrist.
Ikvepti minksto oro Karaibu,
Smaragdo juroj siela atgaivint.






Skrydis neprailgo... Nezinau kokie reisai rumunijoj, bet Jamaikos koloritas prasidejo jau lektuve. Jei ne anksciau. Zinoma, pirmiausiai pritruko vietos bagazineje. Skrydzio metu lektuve buvo rasta pora pamestu vaiku, skrydzio gale vienas kita vardu sauke puse lektuvo, ejo vienas pas kita i svecius ir mainesi vietom.
 
 Vaikai labai draugiskai tarpusavy zaide, o taip pat ir su keleiviais, tikrai buciau nenustabes, jei kuris butu emes tampyt uz ausu. Vyresnieji jaute demesio trukuma, todel kosejo ir bliove. Tiesa, tualetu valyti palydoves net nebande. Siuksliu maisu nesiot turbut irgi visai nereikejo.
Vienok, neprailgo!



Mmm... Aksominis Karibu oras.. Kvepia tropikais svelniai, svelniai... Lengvai karstelejes dumais, bet visiskai nuostabus.

Spekit kuo sutiko svecius gerbiama muitine? Ogi liepe nusiimti sortus. Nes jie provokuoja smurta??? You must take your shorts off and they will be retained here till you leave the country... Zinoma, pasakiau ka as apie tai manau, ir mano paties nuostabai, padejo. Taigi sortukus tebeturiu. Teisingumo delei turiu pasakyt, kad cargo sortuku nieks nenesioja. Gal ne mada.


Taigi, daugiau niekas man sortu numaut nenorejo ir zinoma nulekiau i Hiltona ieskoti memorialines lentos irgi papietaut.


Nepavyko nei vienas planas, grizau I oro uosta stiprios vakarienes.


Po to - i Kingstona. Jau nakti. Sortai neuzkliuvo. Vairuotojas lauke. Vardas be klaidu. Noriu miego.

No comments:

Post a Comment